Mustig rotsakssoppa

Receptmakare: Anna Sjögren

Portioner: 4

Tid: 30-40 minuter

 Den djupröda färgen på soppan känns supernyttig. Variera med de rotsaker du har hemma.

  • 6 rödbetor
    1 gul lök
    1 morot
    200 g vitkål
    smör
    1 liter vatten
    mörk oxfond (bong) eller 2 grönsaksbuljongtärningar
    1 krm svartpeppar
    2 lagerblad
    2 msk vinäger
    ev salt och lite socker
  • Lite gräddfil eller creme fraiche att klicka i soppan när den ligger i tallriken.
  1. Riv eller finhacka rotfrukter, lök och kål.
  2. Fräs dem i smör i en stor kastrull. Häll på vatten, buljong, lagerblad och svartpeppar.
  3. Låt soppan sjuda under lock tills allt är mjukt, det tar ca 20-30 minuter. Smaksätt med salt, vinäger och lite socker.