pepparkaksbiscotti1

Pepparkaksbiscotti

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 50 st

Tid: 2 timmar

Som mjuka pepparkakor fast hårda. Fast inte som vanliga pepparkakor. Äsch, fattar ni? Gott är det i alla fall!

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 dl farinsocker
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk riven muskot
  • 3 ägg
  • 100 gram mandelspån eller lika mycket skållad, hackad mandel
  • 7 dl vetemjöl (ca 430 gram)
  • 1 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och farinsocker fluffigt. Stöt kryddnejlikor och kardemummakärnor i en mortel. Blanda ned dem tillsammans med övriga kryddor i smör/sockerblandningen.
  3. Rör ned ett ägg i taget i smeten. Vänd ned mandelspånen.
  4. Blanda bakpulver och mjöl. Rör ned det i smeten och blanda samman till en deg.
  5. Forma degen till två rullar och lägg dem på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Grädda på nedersta falsen i 35-40 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader (och dra gärna på varmluft om du har det)
  6. Skär rullarna i skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka dem i 50-60 minuter. Eller tills de helt enkelt är knastorra.