Sallad med päron och grov senapsdressing

Perfekt sätt att få fart på gröna blad. Lite röda vinbär är fantastiskt gott i.Rostade haselnötter som krossas grovt gör salladen ännu godare.
Ingredienser
Många gröna blad, gärna endiver också
1 litet fast päron
1 salladslök
ev rostade pumpafrön eller valnötter
nymald svartpeppar

Dressing
1-2 msk finhackad prosciutto (allt fett ska med, tack!) eller bacon
1 msk grov fransk senap
1 tsk honung
1 tsk sherryvinäger
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
Portioner: 2-4
Gör så här:
  1. Vispa samman senap, honung och vinäger. Vispa ner oljan i en fin stråle. Fräs hastigt prosciutton i sitt eget fett. Blanda ner i dressingen.
  2. Skölj salladen och klappa den noga helt torr. Riv i bitar. Skala päronet och skiva mycket tunt. Skiva salladslöken på snedden.
  3. Vänd samman alla ingredienser precis före servering.