Sallad med päron och grov senapsdressing
Skrivet av
i
Perfekt sätt att få fart på gröna blad. Lite röda vinbär är fantastiskt gott i.Rostade haselnötter som krossas grovt gör salladen ännu godare.
Ingredienser
Många gröna blad, gärna endiver också
1 litet fast päron
1 salladslök
ev rostade pumpafrön eller valnötter
nymald svartpeppar
Dressing
1-2 msk finhackad prosciutto (allt fett ska med, tack!) eller bacon
1 msk grov fransk senap
1 tsk honung
1 tsk sherryvinäger
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
Många gröna blad, gärna endiver också
1 litet fast päron
1 salladslök
ev rostade pumpafrön eller valnötter
nymald svartpeppar
Dressing
1-2 msk finhackad prosciutto (allt fett ska med, tack!) eller bacon
1 msk grov fransk senap
1 tsk honung
1 tsk sherryvinäger
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
Portioner: 2-4
Gör så här:
- Vispa samman senap, honung och vinäger. Vispa ner oljan i en fin stråle. Fräs hastigt prosciutton i sitt eget fett. Blanda ner i dressingen.
- Skölj salladen och klappa den noga helt torr. Riv i bitar. Skala päronet och skiva mycket tunt. Skiva salladslöken på snedden.
- Vänd samman alla ingredienser precis före servering.
