Selmas släta pumpasoppa

Receptmakare: anna billing

Portioner: 4 som smårätt

Tid: 30 minuter

Det går givetvis även bra att använda renodlade matpumpor med fast kött, som muscatpumpa eller butternutsquash.

Kärnorna kan du torka och rosta i pannan med olivolja och lite salt och strö över soppan. Eftersom jag nyss propagerat för salvian föll det sig naturligt att peta i några blad även här. Det kan man förstås låta bli om man känner att man riskerar en överdos; libbsticka eller stjälkselleri funkar fint som alternativ. Vill man prova på verklig försakelse finns det kanske heller ingen anledning att riva parmesanost över alltihop. Helt onödigt.

 

  • 500 g pumpakött
    1 potatis
    ½  liter kycklingbuljong
    ½ gul lök
    1 vitlöksklyfta
    2 msk turkisk yoghurt
    3 stora salviablad
    salt, svartpeppar efter behag
  • Till servering:
    Rostade pumpakärnor
  • Salviablad
  • Riven parmesanost till servering
  1. Tärna lök och potatis och koka den med vitlöksklyftan, salvian och pumpaköttet i buljongen tills alla ingredienser är mjuka och stärkelsen i potatisen fått soppan att tjockna.
  2. Tillsätt yoghurten och mixa alla ingredienser släta med stavmixer. Salta och peppra.
  3. Servera i skålar och toppa med riven parmesan, rostade pumpakärnor eller fint strimlad salvia.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing