Senapssås med kapris och äpple

receptmakare: Lisa Förare winbladh

Portioner: 3-4

Tid: 5 minuer + 15 minuter att dra

Den här enkla såsen är fantastisk till vår favoriträtt: pinfärsk fisk som pankopanerats. Använd riktiga små schalottenlökar och inte bananfuskvarianten. Äkta vara ger dubbla smakutdelningen. Jag lovar!

Lite hackad färsk dragon eller bladpersilja smakar bra i såsen. Eller söt thaibasilika som smakar förvillande likt dragon.

  • 2 1/2 dl kesella
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk stark söt senap eller 1 msk söt och 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl avrunnen kapris
  • 1-2 msk finhackad shalottenlök
  • ev 3/4 dl fintärnat syrligt äpple
  1. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av. Låt stå och dra minst en kvart.