Sesam- och wasabiströmming

Recetmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

Strömming med japansk touche! Gott till är zucchini- och morotsallad och ris.

  • 400 g strömming
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 1/2 dl sesamfrön
  • 2-3 msk Santa Maria wasabi & sesame
  • rapsolja till stekning
  • Dippsås:
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  1. Skär strömmingen i lagom stora bitar (de ska inte vara större än att man kan plocka upp dem med ätpinnar och doppa i såsen). Vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i sesamfröna blandat med kryddmixen.
  2. Stek strömmingbitarna på medelhög värme i rapsoljan, 2 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop resten av ingredienserna till en dipsås.