Tatianas pelmeni

Receptmakare: Tatiana

Portioner: 4

Tid: 1 timme

Det här receptet är för fyra personer men jag tredubblar det . Det går utmärkt att frysa ( om det blir några över dvs ) Smält smör till och finriven ost . Jag brukar blunda när barnen har ketcup på.

  • 5 dl vetemjöl
    1 knapp tsk salt
    3 ägg
    3 msk vatten
  • Fyllning :
  • 400 gr lammfärs eller fläskfärs
  • 1/2 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  1. Kör mjöl, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt vatten så att degen går ihop. Om matberedare ej föreligger så gör som min mormor gjorde. Häll ut mjölet på bakbordet med saltet, lägg i äggen, blanda och späd med vattnet. Knåda tills det blir en trevlig liten boll.
  2. Låt degen vila i minst en timme. Under tiden gör du fyllningen. Finhackad lök steks mjuk. Låt svalna. Stek färsen och krydda med vitlök och kryddor. Provsmaka smeten innan så att kryddningen känns ok.
  3. Och nu till pilljobbet. Kavla degen tunn om du inte har pastamaskin, den ska vara 1 1/2 mm tunn. Jag vill ha mina pelemeni små, så jag tar ut dem med en äggkopp. Lägg en klutt på rundeln och lägg en rundel över. Tryck ihop kanterna och låt dem vila på en fuktig handduk.
  4. Lägg pelmenin i kokande vatten med olja eller buljong tills de flyter upp till ytan. Ät dem bums!!