Varm tortellinisallad till havs eller fjälls

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

4 portioner

Tid: ca 15 minuter

Ibland ska det gå snabbt ochi det här receptet blandas hela middagen i en kastrull. Perfekt på båten, landet elelr till fjälls.

  • 4 portioner torkad eller färsk tortellini med spenat- och ricottafyllning
  • 1 färsk rödlök
  • stora tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 dl små oliver med kärnor
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • timjan, färsk eller torkad
  • nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • Parmesan, finriven
  1. Koka upp vatten till tortellinin. Använd gärna vattenkokaren. Koka tortellinin enligt tillverkarens anvisningar.
  2. Tärna rödlök, tomat och paprika grovt.
  3. Häll av vattnet från tortellinin. Blanda med alla övriga ingredienser i kastrulle.