2325858197_db85afd7b3_m

Wraps med överbliven stek och senapsyoghurt

Av någon anledning blir allting godare om man stoppar det i wraps. Så även kall rådjursstek eller annan god stek.  Självklart fungerar det med också med annan viltstek eller till och med vanlig rostbiff. Och känn dig inte låst av ingredienslistan nedan, det mesta går bra att klämma i. Såsen kan smaksättas med pepparrot, cumberlandsås eller kanske portvinsgelé, saltgurkan kan bytas ut till syltlök eller pickles och salladen kan förstås varieras med det man har hemma. Och vill man kan man göra wrapsen ännu matigare med ett par skivor knaperstekt bacon och någon matsked kapris i såsen. Men just den här kombinationen visade sig faktiskt närapå fulländad!
Ingredienser
4 stora tortillas
1 dl tjock yoghurt
3 msk senapsvinägrette (eller 1 msk grovkornig söt senap blandat med 1 tsk rödvinsvinäger och en liten hackad vitlöksklyfta)
8 skivor rådjursstek
1 strimlad rödlök
8 strimlade råa sugarsnaps
4 nävar machésallat
4 klyftade körsbärstomater
4 msk rostad lök
1 stor saltgurka, skivad
Portioner: 4
Gör så här:
  1. Värm tortillan enligt förpackningens anvisningar. Blanda yoghurten med vinägretten eller senapsblandningen.
  2. Fördela kött och grönsaeker på de varma tortillassarna (hur böjer man det egentligen?), klicka över såsen och strö över rostad lök. Rulla ihop bröden, säkra med lite aluminiumfolie eller en servett runtom. Ät och njut.