Nässlor, kirskål, löktrav och ramslök har ju redan nämnts. Jag letar också efter bra och närbelägna bestånd av sommargyllen, deras tid är just nu, i maj är blomknopparna passé.
Någon som har tips för Stockholmstrakten?
Och så vill jag slå ett slag för gräslöken, som är som allra finast just nu, späd och mjäll.
För att inte tala om rabarbern, våra stjälkar hade blivit mer än en decimeter.
Och så jordärtskockorna, som blir uppgrävningsbara så fort tjälen har släppt. Det vill säga nu.
Och så sparrisen, som börjar sticka upp nu, det går snabbare om man lägger fiberduk på.
Och lyckligtvis har vi några burkar syrat kvar i lagren. I går gjorde vi en gudomlig sillsallad, med syrade rödbetor och syrad gurka. Enda smolken i bägaren var att potatisen var gammal och äpplet importerat.
På Valborg blir det, om alla omständigheter faller på plats, skivad, ångad braxed med wokad ramslök, ångade jordärtskockor. Och sedan rabarber under marängtäcke med vispgrädde.
Amiechan
Maskrosor! Små, späda i salladen… :)
Örjan
TAck för tips om löktrav och sommargyllen.Skall i år lära mig att känna igen dessa växter irl.
Håller med Karin angående jordärtskocka.
Sista grönsaken ur jorden innan tjälen kommer.
Första grönsaken ur jorden sedan tjälen släppt.
(Den står sig dessutom bättre kvar i jorden, än i jordkällaren, där den har en stor förmåga att ruttna).
Kirskål har jag redan använt. Snart väntar nässlorna.Jag är “plockningslat” och väntar gärna till de är +5 cm. På minst ett ställe kan jag då samtidigt plocka vinbergssnäckor.
Kommentarer
3 svar till ”Artikeldiskussion: I väntan på vårgrönska”
Nässlor, kirskål, löktrav och ramslök har ju redan nämnts. Jag letar också efter bra och närbelägna bestånd av sommargyllen, deras tid är just nu, i maj är blomknopparna passé.
Någon som har tips för Stockholmstrakten?
Och så vill jag slå ett slag för gräslöken, som är som allra finast just nu, späd och mjäll.
För att inte tala om rabarbern, våra stjälkar hade blivit mer än en decimeter.
Och så jordärtskockorna, som blir uppgrävningsbara så fort tjälen har släppt. Det vill säga nu.
Och så sparrisen, som börjar sticka upp nu, det går snabbare om man lägger fiberduk på.
Och lyckligtvis har vi några burkar syrat kvar i lagren. I går gjorde vi en gudomlig sillsallad, med syrade rödbetor och syrad gurka. Enda smolken i bägaren var att potatisen var gammal och äpplet importerat.
På Valborg blir det, om alla omständigheter faller på plats, skivad, ångad braxed med wokad ramslök, ångade jordärtskockor. Och sedan rabarber under marängtäcke med vispgrädde.
Maskrosor! Små, späda i salladen… :)
TAck för tips om löktrav och sommargyllen.Skall i år lära mig att känna igen dessa växter irl.
Håller med Karin angående jordärtskocka.
Sista grönsaken ur jorden innan tjälen kommer.
Första grönsaken ur jorden sedan tjälen släppt.
(Den står sig dessutom bättre kvar i jorden, än i jordkällaren, där den har en stor förmåga att ruttna).
Kirskål har jag redan använt. Snart väntar nässlorna.Jag är “plockningslat” och väntar gärna till de är +5 cm. På minst ett ställe kan jag då samtidigt plocka vinbergssnäckor.