Oj, det krävs ju någon slags sammanfattning av året också, eller? Jag gör det lätt för mig och listar de tio bästa sakerna med året som gick.
- Magnus. Alltid Magnus. Alltid bäst. Vi har haft lite ups and downs det här året, men alltid Magnus. Utan honom skulle livet alltid kännas som den 19 november: regnigt, kallt och meningslöst.
- Svampen. All denna svamp överallt. Jag har lärt mig fler sorter (ett stort tack till Peter Jägerbro som tålmodigt assisterat mig när jag skickat suddiga mms) . Svamp kan mycket väl vara mitt kall. Semester kommer att tas i september nästa år, så jag hinner plocka tillräckligt. Eller tillräckligt? Alldeles för mycket menar jag förstås!
- Mesimarja! Världens godaste dryck om än en smula sliskig. Åkerbär har verkligen allt.
- Att jag lyckades få till några goda recept även i år. De här är mina egna favoriter från året som gått.
- Ister. Jag gjorde eget och friterade fläsksvålar däri. Ister lagar krossade hjärtan, smörjer invärtes och smakar gott.
- Att jag lärde mig göra kimchi.Det är enkelt och så förbannat gott.
- Att jag flyttat till en vacker ö där det finns ekologiska grönsaker att plocka på cykelavstånd. Torbjörn och Maria förgyllde hela sommaren med sina underbara grönsaker och sina härliga personligheter.
- Geten. Jag älskar get. Jag måste börja föda upp dem. Tills vidare får jag nog nöja mig med att köpa dem halverade i Skärholmen.
- Kattungar. Jag vet hur fånigt tjejigt det låter, men när man har fått vara med om en kattförlossning blir man lite prillig.
- Sist men inte minst: ni alldeles underbara läsare och kommentatorer. Ni är bäst, men det vet ni ju redan. Utan er skulle den här bloggen inte finnas!
Och det sämsta då? Vintern som gick och vintern som är här igen. Snö och rusk och kallt. Det finns inget giltigt skäl för vintrar att existera. De enda som är nöjda är elbolagen och vintersportare, och jag är ingetdera.
Nyårslöften? Inte ett enda. Har fortfarande inte lagat den där black forest gateau-grejen som jag lovade förra året.
Men jag ser fram emot det nya året med tillförsikt och nyfikenhet. Jag tycks tillhöra den här skaran obotliga optimister som alltid undrar vad som väntar bakom nästa hörn. Och det är där vi ses – bakom nästa hörn, när kalendern gjort sin krök mot det nya året.
Gott nytt år alla ni som läser! Ni finns i mitt antagligen lätt åderförfettade hjärta!
Kommentarer
21 svar till ”Bäst i år: En sammanfattning!”
Tycer du skall fnula till semestern så du kan plocka svamp OCH åkerbär. Hur gick det för kattungarna?
två hamnade på söder, två behöll vi. En av dem (min favorit, minstingen Hedvig) blev uppäten av något. En räv eller en grävling antar vi. Sixten lever och frodas och ska så snart han blir könsmogen bli pappa åt grannkvinnans nästa kull eftersom han är så vacker.
Jag får aldrig nog av dig:-)
Du, och Peter J, spelar i er egen liga. Härliga recept, vidunderligt språk!!!
Gott Nytt tillbaka!!
Kramis,
Anki
Anki: <3
Jag håller helt med om kattförlossningsgrejen. DET är jävligt speciellt. Mina små kisemjaubebisar kommer finnas i mitt hjärta tills jag dör.
Tack vare din fantastiska penna, och intressanta recept har du mången av oss som trogen läsare
Tack för 2010, ser fram emot nya artiklar, inkluderande personliga reflektioner, under 2011.
(Och var inte rädd för ev nya nödvändiga bloggpauser. Hittills har det inneburit din återkomst med nya fascinerande artiklar.)
Gott Nytt År!
Nästa år springer du om mig i svampskogen.
Angelica: Ja, det är verkligen en speciell upplevelse.
Örjan: du är världens bästa kommentator. Stora kramar!
Peter: näppeligen! Du ska arbeta på ditt självförtroende, pronto!
Margit – jag önskar dig och Magnus ett glimrande, gnistrande, glittrande gott nytt år med stora gastronomiska upplevelser som du kan dela med oss andra på ditt oefterhärmliga sätt! Du är en stor inspiration för många. Kram. <3
Agneta; detsamma. Och starta en blogg, goddamnit.Vi vill läsa mer av och om dig.
Tack Gitto! jag har följt dina inlägg i snart tre år och de blir bara bättre och bättre.
Jag vågar nästan inte kommentera, eftersom jag inte är den skribent jag skulle önska, men jag håller med alla ovanstående!
Hej Gitto!
Hittade hit under nyårshelgen. Jösses vad jag har skrattat och saliverat, inser vad jag har missat…eller kommet lite på efterkälken, ska börja läsa från start och framåt. Har fått massor med roliga ideér so far som ska provas, ser fram mot vidare underhållande läsning. Tack!
Micke :-)
Åh, Micke – tack! Hoppas att du får glädje av det jag skrivit! Och jag kommer fortsätta, oroa dig inte.
Jo, Gitto.
Jag läser ifatt mig…undrar lite vad som fattas/inte blev skrivet mellan aug2008 – maj 2009?
Ett litet tips ang trevlig butik med god korv och kött, Bromma chark..inne på lokalgatan drottningholms v…i höjd med storamossens T-bana, egentillverkad korv..har själv jobbat där på 80-talet.
@Micke: Gitto tog bloggpaus.
Men kom lyckligtvis tillbaka med nya fräscha krafter.
Oss affectionados till glädje.
Då hänger jag med, tack!
Ja, sen jag hittade hit har jag haft så otroligt roligt och massor av kul ideér och små projekt som ska provas.
SurdegsMartin, sen KanonmatsAndreas, den fantastiske Sébastien, och nu Gitto, det blir än roligare att pula i köket!
hare bäst
Micke
Micke: Precis som Örjan skriver försvann jag där ett bra tag.
Och Bromma Chark har jag åkt förbi många gånger, dock har jag aldrig varit där. Ska testa deras korvar, tack!
@Micke: Välkommen bland Taffelläsare.
Hoppas Du uppmärksammat huvudsidan http://taffel.se/ med alla dess underlänkar till läsvärda blogginlägg.
Plus annan favorit
Griskindspatrik http://griskindspatrik.wordpress.com/feed/
Head to tail -med mycken musik
Tack Örjan!
Ska kolla in Taffel när jag är klar med läxan, griskinds-Patrik har jag tittat till då och då.
Hare bäst!
Micke
Hälsning från de två kattungar som hamnade på Söder. Zoltan och Zelda (som de heter numera) växer och frodas och är också väldigt vackra, dock innekatter som tack o lov inte blir uppätna av nåt. Vi gläds åt dem varje dag och hela tiden, när de inte välter julgranar eller gör annat bus :).
Tack igen för katterna, och SÅKLART för din fantastiska blogg Margit (och Magnus)!