För er som möjligen har missat det: Läs de senaste inläggen på Redaktör Slätts blogg och häpna.
För er som inte vet: Richard Slätt är van vid hot och en fantstisk journalist som är värd all respekt.
Uppdaterat: Nu har jag bjudit Redaktör Slätt på middag i juli. Han blev jätteglad. (Nej, jag har aldrig träffat honom förr.) Vi ska utveckla den perfekta rödbetscarpaccion. Förslag mottages tacksamt. Visst är det så att nästan alla trevliga, begåvade människor är matintresserade och gillar att bli bjudna på middagar av främlingar? Hint, hint!
Kommentarer
14 svar till ”Det finns till och med sådant som är viktigare än anka …”
Låter jättebra! Tog del av red. Slätts synpunkter via Federleys blogg och har häpnat och undrat hur en KOMMUNIKATIONSCHEF kan ta för sig någon dyligt. Till slut vet man inte vad man ska säga, eller jag vet inte var jag ska säga förutom sånt som Kommunikationschefen inte vill höra.
En rödbetscarpaccio vill jag ha med lättkokta späda rödbetor som skivas mycket tunnt och beströs med en salt, knorrig fårost. Blanda sedan en liten dressing av en liten sked blommig medelhavshonung, nötig olivolja och frisk pressad solmogen citron.Försiktigt med peppar över anrättningen samt ganska rikligt med rostade pumpafrön.Svårare än så behöver det väl inte vara?
Anna-Eva: Du är veckans Matpoet!
Jag tycker tyvärr inte alls det där var häpnandsväckande i sammanhanget. :(
Ang. din önskan att bli bjuden på middag Lisa, är inte folk jätterädda att bjuda en sån som dig på middag?
Hoppas du haft en fin midsommar!
Jag är väldigt snäll. Jag äter gärna blodpudding eller spaghtti med (svensk) köttfärssås. Problemet är nog snarare att jag antingen jobar elelr är supertrött.
Jo att du är jättesnäll vet vi ju men att bjuda sveriges tyngsta matskribent på mat kan nog ändå kännas som en utmaning för många…
Den där andra meningen lät oroväckande, jag hoppas du även är jättesnäll mot dig själv och snart ser till att ta en ordentlig semester så att du inte sliter ut dig.
Andreas: Som de flesta andra människor går jag på middag/fest för att ha trevligt och bli lite mätt och förhoppningsvis lite full. Om folk är nervösa för att bjuda hem mig så är det inte mycket jag kan göra åt det, därför bekymrar jag mig inte så hemskt mycket om det.
De som läser min blogg eller annat jag skriver vet att jag gärna äter vita bönor i tomatsås och stekt ägg eller blodpudding. När folk frågar brukar jag ibland säga att jag inte gillar burksill,löjrom, kokt vinterpotatis och matpaj. Sen äter jag inte stenmurklor för att det är giftigt och jag inbillar mig att jag mår illa av det. Johan gillar inte rödbetor och burkmajonnäs.
Vi sitter inte och analyserar mat när vi är bortbjudna lika lite som författare sitter med rödpenna och rättar brev från kära vänner.
När man frilans har man idag sällan råd att ta semester, i synnerhet inte när man startar en praktiskt taget ideell matsajt. Jag var väldigt sjuk för några år sedan och jag håller fortfarande och betalar av på det, den sociala tryggheten är inget vidare för egna företagare.
Som matfrilans får man ibland äta god mat och dricka gott vin, men i övrigt är det tämligen knapert.
I höst börjar jag konsulta lite och då kanske jag får råd att vara ledig nästa sommar. :-)
trevlig fortsättning på helgen och hoppas att solen skiner på dig.
Att inte bekymra sig är en bra inställning men det finns väl inget som säger att man måste bekymra sig bara för att man tänker tanken? Och hur som helst är det är väl ingen katastrof om du nu i viss mån skulle leva lite under samma bortbjudningsförbannelse som många kockar? ;)
Roligt att du skriver om egenföretagande och att starta praktiskt taget ideella matsajter då det lika gärna kunde vara en beskrivning av mig. Jag vet alltså precis vad du talar om, därav min omtanke. Ledig först nästa sommar låter väl tufft, alla människor behöver vila och jag tror faktiskt dina läsare unnar dig några veckors semester!
Tack för solönskningarna och detsamma detsamma, jodå imorse var det toppen, sen kom åskan men nu skiner solen igen! :)
Jag har så mycket vänner som är enormt duktiga på saker, både okända och kända, så jag tror det där med prestationsångesten jämnar ut sig helt enkelt.;-)
Jo, jag anade att du var i samma sits. Det är nog inte tafflandet som är särskilt hårt men nu i sommar ska vi bygga om lite på Taffel.se. och så ska vi renovera lägenheten, fast det är ju nästan semester. Det är tyvärr omöjligt att försörja sig som frilans nu för tiden för arvodena har rasat. Så jag har nog jobbat somrarna genom för det mesta.
Trevligt nog har jag börjat sälja lite bilder vilket drygar ut kassan.
Lisa
Jag tycker du är så cool och social som bjuder hem alla spännande människor på middag.
tbfkaem: Dig till exempel?
Vad sägs om ett Taffel-knytkalas? :>
Alla tar med sig två flaskor vin och något hemlagat/-bakat, så blir alla glada.
Angelica: Jag har planerat in ett sådant i början av hösten;-) Burkbyte och Taffel bjuder på vin.
Förresten: Med det där två flaskor vann du mitt hjärta.