Löjligt nog fick jag caesarsallad till middag samma dag som jag lunchat på den mysko-sallad som salufördes under falsk caesarflagg. En riktigt, riktigt bra variant hos Mats och Maria, här förevigad med Marias mobil.
Den enda teknikaliteten jag velat ändra på är att jag vill att salladen först ska dresass och sedan pudras och vändas med riktigt finriven parmesan. Med Microplane blir parmesanrivet perfekt fluffigt. Men det är petitesser i sammanhanget. Det här är rediga doningar! Romansalladen var otrolig, spröd, söt och smakrik, sardellsältan perfekt avvägd. Kycklingen perfekt stekt. Årets bästa hittills. Jag blir tårögd när jag skriver om det.
Klicka på etiketterna nedan för att läsa mer om salladen vi älskar mest. Eller gå tillbaka till tidigare caesar-biffar.
Kommentarer
Ett svar till ”En bättre caesar”
Den där gamla artikeln du länkade till var riktigt skojig. Jag såg att du tog upp rödlöken även där; jag tror rödlök är din nemesis. :)
Är Mats och Maria ett matställe eller ett par vänner? ;)
Kan du berätta mer om Microplane också så är du bussig, vilken produkt är det du avser? Jag såg att de hade flera…