I helgen hyllades Dragon House i DN. Mina måltider där var rena katastrofer. Trots att jag åt av den kinesiska menyn. Den metalliska smaken av glutamat hängde kvar i käften länge efteråt och gjorde mig lätt illamående. Mer utförlig drapa om maten läser ni här.
Ändå lär jag mig aldrig. Varje gång det öppnar en ny asiatisk krog som lovordas skuttar jag dit tillitsfull som en hundvalp.
Ikväll ska jag besöka Nhu som också skrivits upp av DN. Rapport utlovas. Hittils är Malaysia, Arirang och Lao Wai de enda asiatiska krogar jag kan rekommendera. Min man lovordar iofs En ful och en gul, och hans ord är lag i min värld.
Kommentarer
8 svar till ”En släng av asiaten”
Nhu var inte alls värd sitt häga betyg i PåStan när jag med sällskap var där. Men det kanske är bra då har du inte så höga förväntningar. Men att maten var ljummen mindre än 1 minut efter att den kom till bordet kanske man inte ska tolerera.
Mer aggro ickerecension av DNPåstans artikel här.
Och förlåt att jag länkar till mej i kommentatorfältet! Du får gärna flytta upp till inlägget…
Va synd att restaurangen inte lever upp till artikeln. Nyligen hylllade GP:s Två Dagar en kinarestaurang i Göteborg som till min stora glädje faktiskt är riktigt bra – Canton House. Kan rekommendera den till alla som har vägarna förbi!
Jag skulle vilja rekommendera Ming på Birger Jarlsg. för kinakäk (glutamathatare göre sig dock icke besvär) – mycket fräsch och trevlig (svensk-)kinesisk mat.
Det handlar inte om att älska eller hata glutamat. Det är helt enkelt inte bra. För någon. (Mononatrium)glutamat eller E621 bör undvikas. Visst. Det finns naturligt i mat. Men som kemisk booster för undermålig råvara är den helt onödig. Använd bra råvaror istället.
Vad tycker panelen om Aroydee/Delux i Gamla stan då? Jag har inte testat thaimaten, men jag gillar deras dim sum väldigt mycket.
Vad gillar du Kokyo (sveavägen) och Arirang?