Häromdagen upptäckte jag till min förvåning att de självsådda ringblommorna fortfarande blommade ute i trädgården. Jag plockade in dem och tänker torka bladen.
Förra hösten lagade jag Isobels valnötskyckling, men ersatte saffranet med de torkade ringblomsblad som Jessika föreslagit. Det var något visst i mötet mellan ringblommorna och valnötterna, beskan i ringblommorna livade upp den lite dovare valnötssmaken på ett alldeles speciellt sätt.
Kanske en extra god idé eftersom saffranspriserna skjutit i höjden i år då det råder brist på världsmaknaden. Hmm, ringblommor i lussebullarna? Tror inte det…
Kommentarer
9 svar till ”Favorit i repris: Georgisk valnötskyckling”
Nej låter inte så juligt i lussebullarna :o/ Intressant annars med ringblommor och valnötter, en kombination jag inte provat innan!
I vilket fall som helst lär det inte bli boom på rätter med saffran i efter höjningarna. 38 000 kr kilot läste jag i SDS.
Funderade över det där med ringblommesmaken.
Själva de färska valnötsskalen (och nötterna)är ju lite beska, undrar om det är samma sorts beska som sedan accentuerar de tillagade nötterna. Jaja, ganska nördigt, kanske…
Taack för ostklargörandet, supergulligt! :)
Mikaela: Det var så lite så. Handlar jag flera nya sorter brukar jag be dem skriva en liten fusklapp åt mig så att jag inte blandar ihop dem.
Inte heller jag kommer använda ringblommor i lussebullarna, men säkert ihop med valnötter på något vis. Spännande!
Ja det är helt hemskt med saffranspriset! Fick hem ett reklamblad som erbjöd(!) saffran till 29 kr påsen… Men kombon vitlök, persilja och valnötter är så fantastisk så jag kanske får göra den georgiska kycklingen iaf, låter riktigt gott! Finns ett klassiskt italienskt spagettirecept med rostade skalade valnötter som mortlas med vitlök och blandas med finhackad persilja. Blanda med nykokt spagetti. Vansinnigt gott!
Grymt tips! Ibland kan man få ostgubbarna att skriva på omslagspappret, men det är lite som att be en läkare skriva ut recept… ;)
Äsch, de vill väl sälja ost! Säg att du ska ha ostprovning hemma och be om ursprunget, ingredienserna och smakkamraterna också när du ändå håller på ;-)
Den georgiska valnötskycklingen är en riktig favoriträtt. Jag har använt torkad ringblomma (Jessikas recept), men tycker det blir lika gott utan.