Finnes: Finfina föreläsningar om mat

Till hösten börjar  jag jobba igen på allvar. Faktiskt så mycket allvar att jag tänker försöka ändra inriktning en smula. Min tanke är att skriva mindre men bättre – och att komplettera med föreläsningar. Helt enkelt för att föreläsningar är det roligaste jag vet. Och för att jag gör det bra. Väldigt bra. Det vore ju larvigt att tillstå något annat eftersom jag alltid får så fina utvärderingar. (Här hittar ni några.)

Faktum är att jag föreläser bättre än jag skriver. Det beror på att jag älskar det jag pratar om, har roliga idéer och mycket kunskap att bjuda på. Och jag ger allt, absolut allt, för min publik. Jag är själv en extremt kräsen och lättuttråkad åhörare och vet därför hur man håller intresset uppe även hos dem som tror att de inte är intresserade av mat.  Och jag har aldrig använt en PowerPoint. Att jag gärna bjuder på mycket spännande smakprover uppskattas också. Om det behövs föreläser jag på engelska.

Jag talar om smaker, mattrender, matvetenskap, matmedia, råvaror, hur man skriver om mat – och skräddarsyr gärna helt nytt material när det behövs. Dessutom ger jag heldagskurser i matlagning och workshops i smakkunskap och kökstekniker för matbranschen. Kurserna kan anpassas till såväl nybörjare som garvade proffs. För glada amatörer ger jag exempelvis en entimmes inspirationskurs i smaklära i form av en rafflande smakshow som är mittemellan hemkunskap och stand-up. Perfekt för en kick-off, eller före en festmiddag. Jag tar dessutom gärna uppdrag som konferencier. Vill du rent av ha hjälp att sätta samman ett helt originellt program till ett seminarium med spännande, lite oväntade föreläsare inom matområdet? Då är jag rätt person att hjälpa dig!

Jag har redan flera dagar i vår och höst inbokade, allt från storföretag till små skolor. Men jag vill ha fler roliga uppdrag! Problemet är att jag inte hunnit marknadsföra mig tillräckligt, så jag passar på att göra det här. Vad ska man ha en blogg till om inte för att tuta i sin egen lur? Så länge jag inte går genom en talarförmedling som tar halva arvodet kan jag dessutom hålla rimliga priser. I stället kan ni ju beställa två föreläsningar av mig!

Om ni vill ha en offert, förslag på upplägg och mer detaljer kan ni kontakta mig på lisa/at/taffel/punkt/se eller ringa mig på 0709-733 331 (svarar dock endast sporadiskt när jag är mammaledig så sms är snabbast.) Personen som anlitar mig eller förmedlar ett uppdrag får ett signerat exemplar av min och Malins bok Matmolekyler i hittelön!

Vad sägs?

Kommentarer

6 svar till ”Finnes: Finfina föreläsningar om mat”

  1. Anna S

    Jag har lyssnat på dig Lisa och även anlitat/rekommenderat dig som föreläsare till grupper på företag där jag har jobbat (typ Findus och Arla). Du fångar verkligen publiken, den får följa med dig ut på en svindlande resa i matrymden.

  2. Louise

    Du skriver ju fantastiskt, hur bra lär du då inte föreläsa?!
    Hoppas jag får möjligheten att lyssna snart. Ska gladeligen lobba för dig som föreläsare i höst!

  3. Undrar om jag kan dra av en kickoff för, eh, bara mig.

  4. Tack så mycket! Sprid gärna ordet! Vill hemskt gärna klara mig utan talarförmedlingar. Fick tack vare inlägget omedelbart en offertförfrågan som tyvärr inte passade i tiden.

  5. Örjan

    Har redan din signerade bok, men skulle önska att jag kunde förmedla förläsarkontrakt till mängder av lyssnare. Alla matintresserade är värda den upplevelsen.

  6. Kia Broomé

    Åh, Lisa det ska jag verkligen göra. Startar en helt ny skola till hösten och detta vore en jätterolig sak att göra tillsammans med den nya personalen eller hur?