Förälskelse: Salsiccia med toskanska kryddor

Som ni märker har det rått korvfeber på Taffel.se senaste tiden. Eftersom jag inte alltid har vägarna förbi de okrönta mästarna shoppar i korv på annat håll. Ofta blir det salsiccia, en färsk knubbig italienare. För hållbarhetens skull är den rejält saltad vilket innebär att man får hålla igen på sältan i tillbehören. Ett annat sätt att komma runt det är att skrapa korvstopningen ur skinnet och blanda upp det i en tomatsås eller ett grönsaksfräs. Vår senaste salsiccia var ekologisk och hade toskanska smaker: fänkål, rosmarin och salvia. Den fick sällskap av ett enkelt fräs med färsk vitkål, färsk lök tunt skivade morötter, några tunna strimlor citronskal och timjan.

Du hittar korven och mycket annat gott hos Österqvist på Hötorgshallen.

Kommentarer

3 svar till ”Förälskelse: Salsiccia med toskanska kryddor”

  1. Salsiccia är verkligen en favorit, även hos mig. Jag har den ofta i olika pastasåser, eller bara skivad i tunna skivor på en bit bondbröd, med olivolja och lite vitlök, tomat och persilja på.

  2. Sven

    Korv! Provar själv mycket salami just nu. Tar tacksamt emot tips på trevliga ställen att kopa god korv i Göteborg.

  3. Harald

    Jag gillar attgöra köttfärssås på salsicca. Gröp ur dem och använd innanmätet..