Det verkar som om det är inne att gnälla på DN. Stupida stofiler som beskärmar sig över förändring. Förändringens vindar har dock blåst över matsidan. Där man nu friskt parasiterar/aggregerar. (Edit) Jag orkar inte gå igenom hur illa det här receptet är skrivet och komponerat. Men folk som kombinerar kokosmjölk med persilja borde ställas till rätta för medhjälp till brott mot den gastronomiska anständigheten. Uppsåt föreligger. Någon vill oss illa.
Kommentarer
14 svar till ”Förenkling, fördumning, Dagens Nyheter”
Apropå att kolla källorna och fakta, som kommentatorerna hos Isobel anklagar DN:s ledarskribenter att vara dåliga på: Det där receptet är egentligen från tidningen LagaLätt.
Varför DN:s matsida samarbetar med den tidningen är i och för sig mer än jag förstår.
Varför heter den Laga LÄTT, jag vill Laga GOTT?
Pipopp: Jag har tidigare skrivit om det sorgliga samarbetet mellan DN och Lagalätt och ville inte tjata mer om det. Det var det jag menade med förändringens vindar. Och dessutom är det en fin pik mot att DN inte själv gör sina recept utan publicerar andras material;-) Nu har jag förtydligat.
Parasiter indeed!
Jag tycker det är nästan lika illa med SvD som samarbetar med Tasteline. De är dock tydliga med det om man läser på nätet – man hamnar på en ny sajt. I pappervarianten märks det inte lika bra.
Det är inte Tasteline jag har så mycket emot, utan mer att matbevakning monopoliseras till ett fåtal platser. Bra mat kräver bra skribenter.
det har bland taffelskribenter länge ansetts som coolt att basha dn, det har i själva verket varit en av förutsättnignarna för att få var med öht, i och med farbor wolodarskis återinträde på dn-scenen är det faktiskt berättigat
fresten, ställ om klockan! det är sommartid!
Pipopp: SvD ägde faktiskt Tasteline och hade mer eller mindre gemensam redaktion. Samarbetet är mer problematiskt nu när Tasteline är sålt till Aftonbladet och sajten har inget med SvD att göra. Dessutom är Tasteline hysteriskt ful och passade inte SvDs profil.
patrik: det var faktiskt du som bashade lyran, jag har alltid gillat henne. Försökte du komma med i gänget? ;-)
Patrik 2: Nej jag vill att det ska se ut som om jag är morgonpigg.
självklart, tyvärr kan jag ju inte leverera, men jag har varit rejält sur på dn i dagarna, det är väldokumenterat
Såg det där receptet i helgen… Ok alla har inte tillgång till skojiga asiatiska affärer och en del åker på semester med “Kalles kaviar” och knäckebröd i bagaget, men den här typen av recept idiotförklarar folk.
Den som “komponerade” sörjan vågade i alla fall använda kokosmjölk, dock lätt, och fisksås. Modigt… Men att använda koriander som dekorering är väl för mycket för den allmänna svenska smaken… Det här liknar de recept som kallar sig thailändska för att de innehåller sweet chilisås, gärna tillsammans grädde… Burr!
Dessutom är det för mycket fisksås i förhållande till övriga smaker. Helt obalanserat! Personen i fråga kan inte woka och… Nej, jag orkar inte!
Är det inte humor att dn på sin hemsida länkar till den här bloggen direkt under artikeln?
Robin: Det kallas Twingly och sker automatiskt.
Men inte mindre roligt för det. Hoppas bara att den som hittar receptet även kollar länkarna.
Robin: ;-)