Produkttest: Grön chilisås (4/5)

Äldste bonuspojken äter numera ansenliga mängder grön rasande stark chilisås på sin hamburgare.

Han hatade chili som barn och började gråta om han åt något för starkt men har nu långsamt börjat självmedicinera sig till kapsaicinkickar. Just i tioårsåldern börjar allt fler barn gilla chili, enligt flera asiater jag pratat med. En del diggar heta smaker redan som små, för andra tar det tid. Vissa lär sig aldrig. Och är lika glada för det.

Slisksöt sweetchilisauce brukar var en inkörsport till chilins underbara värld. När man avancerat till den här gröna, sköna, lätt syrliga såsen får man betraktas som chiliskalle. Den passar vansinnigt bra till pankopanerad fisk och bläckfisksallad men funkar även till kyckling. Ett måste i skafferiet. En jätteflaska kostar under 30 pix på t ex Asian Market på Olof Palmes gata.

Kommentarer

2 svar till ”Produkttest: Grön chilisås (4/5)”

  1. Fredric L

    Har jag plats för en till chili-flaska i kylen? Klart jag har – och för tillfället saknar jag ju faktiskt en grön chili!
    Jag hade själv lite chili-skalle-uppfostran vid lunchen idag. Det serverades en ganska tam kikärts-curry som jag för egen del piffade upp lite vid bordet med den megastarka “West African VooDoo Juice” och barnen blev intresserade (voodoo-dockan med sina granna påskfjädrar på flaskan kan ha bidragit – hotsauce-kitch i full prakt). Så dom fick smaka en kvarts mikrodroppe var, för att sedan raskt eftersläcka med ett par-tre matskedar tjockyogurt. Sjukt starkt blev det helt korrekta omdömmet, men efter det så tog dom istället den utmärkta “Holy Cow” från Ridderheims som dom då bara tyckte hade god chili-smak utan att alls klaga över styrkan.
    Det ska böjas i tid osv…

  2. Helt klart värt att prova