Tycker ni det går långsamt med mina utlovade mexikanska recept? Det tycker jag med. Faktum är att jag väntat i sju veckor på mitt spännande Fed-Ex paket, fullproppat med roliga kryddor. För med kryddor borde väl inte reglerna vara samma som för färska livsmedel, eller? Det trodde inte jag i alla fall utan pregade glatt ner mina fynd mellan några tunga böcker, hängmattor och lite annat smått och gott.
Men paketet dröjde och dröjde. Till slut ringde vi hotellet och frågade vad som hänt. De berättade att lådan fastnat i den (i detta fall) ovanligt nitiska mexikanska tullen som vittjat det på alla spännande påsar och helt sonika skickat tillbaka det till avsändaren. Nu har det kommit fram och visst var det roligt att återse Bolaños 2666, men det var en klen tröst i sammanhanget. Några få godbitar hade jag turligt nog smugit ner i resväskan.
Men skam den som ger sig, jag vet ett par finfina ställen i närheten för kompensationsköp. Under tiden får ni mitt busenkla marinadtips på rödlök i pomeransjuice (vi är visst fullkomligt insnöade på pomerans här hela bunten, vi skyller det på den långa vintern) och det här tricket kan väcka liv i den allra jolmigaste fredagstaco: Skiva löken, pressa över pomerans och tillsätt en nypa salt. Låt stå kallt över natten i plastpåse och sedan är det klart. Trevlig helg på er!
Kommentarer
4 svar till ”Försvunna paket & pomeransmarinerad rödlök”
Vilket röta! Men rödlöken låter fantastisk.
Ja, jag blev rätt purken. Hade bunkrat med bland annat annatto, ett helt kilo så att jag skulle kunna dela med mig. Löken blir ju så vansinnigt vacker också! Tänkte göra långlagad kalkon till, tror jag. Ska bara shoppa lite först …
Vad tråkigt! Hoppas du hittar det mesta hemmaomkring.
Ris & Curry i Lund blir första anhalten. Bara annatton är väl förpackad så den inte doftar spiskummin …