Inspirerad av Annas marmorerade ischoklad med kallpressad kokosolja snodde jag ihop dessa gotter till mor och moster – två systrar som älskar kokos och mjölkchoklad. Ischokladen fick fin smak av kokosoljan Cocosa som jag hittade på Astrid och aporna i Malmö.
En skuren kvittenmarmelad står och svalnar och i morgon tar jag ansvaret för julbordets grönsaker. God jul!
Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt
Receptmakare: sofia gustafson
Portioner: ca 12 stora formar
Tid: 30 minuter
- 100 g mjölkchoklad, Fairtrade
- 50 g kokosolja
- 50 g hasselnötter
- flingsalt
- Sätt ugnen på 200 grader, rosta hasselnötterna i 5–10 minuter. Hacka hasselnötterna grovt.
- Värm chokladen i mikron i någon minut. Rör om tills alla bitar har smält.
- Rör ner kokosoljan i chokladen.
- Häll upp i formar. När ischokladen har stelnat lite är det dags att strö på hasselnötter och flingsalt. Ställ kallt så att ischokladen stelnar.
Kommentarer
5 svar till ”Julgotter: Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt”
Underbart gott det liksom bara smälter i munnen
En fridfull jul önskas alla på hela vår jord!
Så gott! God jul Sofia!
God jul Inger och Anna!
God jul! Vad blev det för grönsaker? /ständig grönsaksansvarig :)
Tack, en sen julhälsning tillbaka! Det blev gräddbräserad rosenkål, en grönkålssallad med granatäpple och valnötter och inte så mycket mer. Krafterna tröt lite efter allt godis.