Julgotter: Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt

Inspirerad av Annas marmorerade ischoklad med kallpressad kokosolja snodde jag ihop dessa gotter till mor och moster – två systrar som älskar kokos och mjölkchoklad. Ischokladen fick fin smak av kokosoljan Cocosa som jag hittade på Astrid och aporna i Malmö.

En skuren kvittenmarmelad står och svalnar och i morgon tar jag ansvaret för julbordets grönsaker. God jul!

Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: ca 12 stora formar

Tid: 30 minuter

  • 100 g mjölkchoklad, Fairtrade
  • 50 g kokosolja
  • 50 g hasselnötter
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 200 grader, rosta hasselnötterna i 5–10 minuter. Hacka hasselnötterna grovt.
  2. Värm chokladen i mikron i någon minut. Rör om tills alla bitar har smält.
  3. Rör ner kokosoljan i chokladen.
  4. Häll upp i formar. När ischokladen har stelnat lite är det dags att strö på hasselnötter och flingsalt. Ställ kallt så att ischokladen stelnar.

Kommentarer

5 svar till ”Julgotter: Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt”

  1. Inger

    Underbart gott det liksom bara smälter i munnen
    En fridfull jul önskas alla på hela vår jord!

  2. Så gott! God jul Sofia!

  3. God jul Inger och Anna!

  4. God jul! Vad blev det för grönsaker? /ständig grönsaksansvarig :)

  5. Tack, en sen julhälsning tillbaka! Det blev gräddbräserad rosenkål, en grönkålssallad med granatäpple och valnötter och inte så mycket mer. Krafterna tröt lite efter allt godis.

Fler inlägg