Igår åt vi middag hos stora S, lilla S och Isobel som numera är nästan grannar och har en fantastisk berså. Maten var så där enkel och god som den alltid är hos dem. Både morötterna och kikärterna förtjänar ett blogginlägg. Jag hade med en mycket trevlig och enormt prisvärd hård getost vid namn Homage som finns på Vi Hornstull. Rekommenderas!
På nördhumör? Nå då kan ni läsa mina pigga gräl med Björn Felten, en mycket trevlig man som olyckligtvis har Jan Boris Möller som förebild. JBM är en superb föreläsare men är tyvärr väldigt ojämn när det gäller matkemi. En av hans käpphästar är att det inte spelar någon roll när man saltar på kött vilket ju är superviktigt.
Hur som helst har vi kungligt kul, så välkomna att argumentera!
Kommentarer
3 svar till ”Kära dagbok …”
Det är den bästa goda osten för en vars i stort sett enda animaliska intag är just getost. Den lite längre lagrade Homage i svart “skal” brukar jag använda istället för parmesan (grovt riven eller hyvlad över pasta, sparris etc) och den i vitt skal är supergod på b la en varm skiva bröd och hemmagjord lemon curd.
Åh ja! Käftslänget med Felten var helt fantastiskt. Efter ett tag tyckte jag nästan lite synd om karln. Nästan direkt faktiskt. Gott jobbat!
Äh, han har ju humor. Men om man påstår att man avlivar matmyter och står för en vetenskaplig syn ställs höga krav på de egna utsagorna. Men allt om wasabin var ju kul och bra. Jag kommer att göra inlägg här istället.