… för de fina Bokhororna som har invaderat Expressens kultursidor idag! Själv är jag mäkta nöjd med att ha sålt en bild till Aftonbladet som finns idag. Kanske måste köpa bägge?
… och för Felten, som jag brukar gräla med här ibland, som har ett eget recept på wasabi på sin blogg. Lysande! Måste testas. Inte mer fejk än “originalet”. Mitt wasabipulver hemma innehåller 1 % äkta wasabi. Se bara till att senapspulvret är färskt, det åldras ganska snabbt när man öppnat burken, tycker jag.
Nu är det ju iofs så att den japanska fuskwasabin förmodligen är gjord på en annan typ av pyttiga senapsfrö som jag tycker (inbillar mig) har lite skojigare smak. Jag kan varmt rekommendera den japanska senapen som brukar stå bredvid wasabin i hyllorna på asiatiska butiker i bedårande söta tuber.Den seglar i alla fall inte under falsk flagg.
… och för Örjan som släpat med sig gula melaka från Asien till mig. Kommer att avsmakas på kursen 31:a augusti.
Kommentarer
3 svar till ”… och så hurrar vi lite …”
Högljudda gratulationer från Göteborg!
Jag gjorde en gång en liknande wasabivariant med pepparrot, senapspulver, lite senap och karamellfärg. Det blir faktiskt gott och väldigt prisvärt då jämfört med “äkta” wasabi på tub!
Tack och hurra för dig med!