Dagens middag? Åh, enkelt och gott som plockades ihop av rester från dagens matplåtning för Sydis och Årstidernas leverans i torsdags. Tomater som bakats i 2 1/2 timme på 125°C och vändes med en så trivial radda ingredienser som olivolja, rucola och balsamvinäger (!). Quinoa kokt i hönsbuljong (inte alls lika gott som den här enkla varianten på bilden som vi ska laga på resterna i morgon.) Strimlad snabbstekt fläskkotlett marinerad en timma med salt, en gnutta ketchup (underskattad ingrediens), harissa, en aning paprikapulver, en nypa grekisk oregano, korianderfrö, lagerblad, någon droppe rökessens och lite annat smått och gott. Getostkräm (tror jag närmar mig en optimal komposition). Rödkålssallad med rostat senapsfrö och citronskal.
Alltså är jag för mätt och trött för att skriva det där ganska långa receptet på frikadeller så det kommer i morgon. Istället kan ni läsa lite om kåtmat kärleksmat i Sydsvenskan. Eftersom det är en utpräglad familjetidning är anslaget mycket lätt och framför allt sedligt, för att vara mig.
Vad åt ni till middag?
Kommentarer
2 svar till ”Kila vidare! (Samt idolbild på quinoa)”
Den uppraddningen av ingredienser räckte för att inspirera mig till både en och två middagar.
jag åt också rester, sidfläskdelen av överbliven grillad porchetta (det började som en 4,5 kg bit kött i fredags – himmelriket) tärnades och blandades med likaledes överbliven grönsaksgucka (zuchini, paprika, fänkål och lök hårdgrillat i ugn, hackat och blandat med olja, citron, chili etc). Jag spädde med vatten lite salt och mer rökig chili. En fantastisk vuxen pastasås blev belöningen! Idag skall vi ta oss an den överblivna kotlettdelen som tunnskivas och serveras rumstempad till en panzanella och lite mozarella.