Lördagslycka

Fyra små smørrebrød ligger i magen, anklår ligger och gonar sig i ugnen där de ska uppnå confitstadiet. Vin ligger på kylning, Johan vispar glassmet och planerar stordåd med en knubbig ekologisk pulla från Bosarp.  Nu en liten tupplur. Och vad ska ni äta till middag då?

Kommentarer

23 svar till ”Lördagslycka”

  1. Det låter som en förträfflig lördag. Sjäv får jag sallad med rostade rotfrukter, majskyckling och getostkräm, samt macadamiabröd. Dessvärre ingen hemmavispad glass, jag får nöja mig med SIA (inte för att det gör mig nåt).

    Trevlig em och kväll. Ses på måndag =).

  2. Ostbricka blir det idag. Vet inte om det kan kallas middag – tänker ladda med några mackor med skinka och senap först för säkerhets skull!

  3. Potatis- och purjosoppa med något som vi brukar kalla ostfluffmackor (varma mackor med riven ost och ägg, där äggvitan vispas separat så det blir som ett mellanting mellan omelett och suffé på mackorna). Kanske inte så lördagsfestligt, men det var vad femtonåringen önskade sig och ibland är det bara så skönt när någon annan orkar hitta på. Men det blir cassata siciliana till dessert!

  4. Emil O

    Idag blir det en trevlig tomatsås inehållande plommontomater, rödlök, urkärnad chili, chorizo (god riktig lufttorkad en), kalamata oliver, soltorkade tomater och kapris som avnjuts med god pasta från De Cecco (ett av de få märkena pasta som är riktigt gott).

  5. Lammlägg som stått i ugnen ett kvarts dygn på lägsta temperatur. Fänkålsdopad potatisgratäng. Brunello eller nytt budgetbordeaux? Därefter M83 på Debaser.

  6. Tomatsoppa och pumpa- och kantarellfyllda pelmeni, serveras hemma hos mig ikväll. Efterrätt har jag inte tänkt på än… nåt enkelt, smulpaj kanske.

  7. Zaba

    Blir så avis på er alla.

    Idag blir det rester från igår, igår var det färdig köpt mat som bara behövde värmas…orkar inte laga mat :( jag är sjuk och har ingen som tycker synd om nog att laga mat till mig.

  8. Kia

    Johans fisksoppa blir det och ostkaka från Väddö
    Kia

  9. Hoppla, här väntar också en Bosarpkyckling på att tjoppas in i ugnen. Den här ska få sällskap av äpplen, timjan och rosmarin från trädgården, blandade rötter från ekolådan och kanske några av gårdagens överblivna kastanjer. Typ. Vi får väl se när jag börjar hacka grejer vad som får följa med och inte.

    Ett schysst tjut hade varit gott men jag är ju på smällen. Men igår hittade maken alkoholfri Weihenstephaner på bolaget, det verkar lovande!

  10. Zaba: Jag tycker synd om dig, och skulle gärna laga mat åt dig. Orkar du ta dig till mig är du välkommen.

  11. Zaba

    Rebecca tack det värmde, förutom att jag inte orkar visa näsan utanför dörren så skulle det både bli långt och dyrt…tyvärr. Alltid när jag läser Taffel så blir jag sugen på en hem flytt…konstigt nog aldrig annars???

    Kraaam till er allihopa, ha en underbar helg.

  12. Zaba: Krya på dig. Jag skickar lite nybakat macadamiabröd i tanken (alltid något?).

    Fortsatt trevlig helg till alla!

  13. Oooh, Bosarpkyckling. Jag köpte ett par kycklingfiléer därifrån häromdagen – för första gången – och konstaterade raskt att jag inte kommer att köpa någon annan kyckling i framtiden. Nåja, tills det kommer fler liknande producenter, förstås.

    Idag köpte jag ett par lammkotletter från Molstabergs säteri på Bondens marknad, de får sällskap av någon form av potatisgratäng eller rotfruktsgratäng och en tomatsallad på körsbärskvisttomater och vad annat jag nu kan tänka mig att hitta här hemma. Rödvin därtill. Om jag orkar någon dessert så får det bli ost, jag har ett antal små ostbitar hemma.

  14. Hos oss blir det helt otypiskt Lisas mexikanska böngryta ;). Fast med piment d’Espelette i måttlig dos i stället för ancho, som är svårt att få tag på här.

    För ovanlighetens skull blir det efterrätt på lördagskvällen, eftersom jag fick en så otroligt fin bok igår. Mjölkchokladkaka med pinjenötter på menyn (ur Claes Karlssons Nötter & Choklad).

  15. Kokt kalv i pepparrot.

  16. Peter, Linköping

    Tortellini på trattkantarell och ricotta, med en timjankryddad tomatkompott till.

    Jag lade ner en del av min själ i det, så jag hoppas det inte smakar beskt.

  17. elin

    Köttsoppa med klimp på älg från ifjol blev dagens kulinariska höjdpunkt.

  18. Kent

    Pizza på Om jag var din hemmafru-Lottas krispigt frasiga durum- och dinkelbotten och minimalistiska tomatsås. Buffelmozzarella och parmesan. Aubergine, portabella och närodlade körsbärskvisttomater som alla bakats sakta i ugnen i två timmar. Slega och tryffelsalami. Toscanskt rödtjut… :)

  19. Vi åt osso buco-inspirerad gryta på kalvrygg! Otroligt gott.
    Efterrät blev det ingen, hos oss är fredagar efterrättsdag. Så i går blev det mörk muscovadoglass med rostade pecannötter och kolarippel – hemgjord, så klart!

  20. Lennart

    Vi hade en liten knytis på jobbet, svamplasagne, köttfärspaj, sallad bröd och goda ostar, allt smakade gudomligt, är mätt än, och resterna räcker till morgondagens lunch.

  21. Anna Maria

    Svärföräldrarna bjöds på varm gubbröra på finskt surdegsbröd (och öl och snaps) och spareribs med gräddkokt vitkål och en chutney gjord på våra egna äpplen. Äppelpajen orkade vi inte, men väl några ahlgrens bilar ;-)

  22. Så oglamorös jag känner mig, som åt fryst spenat ihopkokad med 15-procentig crème fraîche, borlottibönor och lite chili. Men vad gör man när man behöver något varmt och mjukt som starten på en två månader lång gräsänkeperiod?

  23. anneli

    Mmm, det blev Osso Bucco på lokalt lamm (om man nu får kalla det så utan kalv?)Maken trixade till gremolatan Mums!!