Matälskaren – nu med ursprungsmärkning

Jag vet att ni har undrat hur det kommer sig. Hur min gestalt kan vara så värdig, näsan så nobel och mitt sinne så ädelt. Kära vänner, svaret är enkelt sen i fredags då jag överraskande förärades en stamtavla.

Så vad gör det att jag i afton missar Resauranggalan på grund av det nesliga snorhav jag vadar runt i? Att jag inte får dela ut pris, nudla med kockar och annat fint matfolk? Ingenting! Inte saknar jag heller att få sippa champagne och glufsa festmeny. Inte alls!

Gustav Vasas blå blod pulserar nämligen i mina ådror och litt liv kan aldrig bli futtigt igen.  (Jo, jag vet att jag delar detta med 50.000 andra svenskar, men de har inte lika fin stamtavla!) Det enda som grämer mig en smula är att jag kanske måste gå ur republikanska föreningen. Möjligen kan jag istället gå med i Facebookgruppen “Det är inte det att jag är mot monarki, det är kungen personligen jag ogillar”

Tack snälle Per för årets första julklapp!

Kommentarer

9 svar till ”Matälskaren – nu med ursprungsmärkning”

  1. Örjan

    Gratulerar.
    15 generationer på nästan 500år, dvs drygt 30 år per generation.

  2. Johan Swanljung

    Har jag alltid anat.

  3. Tack Örjan! Är du på min sida om jag störtar Bernadotte-fjantarna?

  4. Än så länge är det bara Per som vet hur många nu levande svenskar vi delar detta nobla ursprung med…

  5. fick mig att tänka på en tokstolle som tydligen kommenterade mkt hos hanna fridén? ha ha, han är jätterolig

    http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12712086

  6. för övrigt tycker jag det är häftigt med sådär lång stamtavla

  7. Patrik: Hrmpf, är inte jag kul dårå?

  8. ibland, men mest är du snäll, och framför allt är du inte dum i huvet

  9. Ser produktutvecklingsmöjligheter här, nasare som jag är ;-) Gustav Vasas hårdbröd (inskyfflat med originalbrödspaden), Erik XIV:s ärtsoppa utan tillsatser…