Östermalmsgrillen: Kompromisslösa korvar
Att beställa en vanlig kokt med bröd i Brunos korvstånd är som att åka till karnevalen i Rio för att dansa vals. Här kan man välja istället mellan ett 40-tal spännade korvar från olika länder, alltifrån ungersk kabanoss och tysk zwiebelwurst till tunisisk merquez och argentisk chorizo. Säg till om du inte vill ha surkål på korven. (Men det vill du.) För den ultimata korvupplevelsen rekommenderas att följa Brunos tips: valfri korv i en halv baguette, komplett med senap, surkål och pikant sås. Till det facilia priset av 40 kronor sopar Östermalmsgrillen banan med allt vad snabbmat heter.
Ur nya upplagan av Livsnjutarens guide till Stockholm av Mia öhrn och Henrik Francke, bokförlaget Parasoll 2007
Var: Nybrogatan 55, Östermalm
Öppettider: Mån-fre 11.00-21.00, Lör – Sön 11.00-18.00
Kommentarer
men tyvärr har han väl höjt priset, igen. Jag fattar att han gör det med en sådan kö från elva på morgonen och framåt men femtio tror jag korven kostar nu och tillsammans med en dricka blir det rätt saftigt för en lunch på stående fot... Det är lyxlunch helt enkelt.
Tack Anna! Personligen tycker jag att 50 kronor för hantverksnjutning (wow, det kan man tolka lite hur som helst ...) är ett fynd.
5o pix är fortfarande ett fynd, han kan lätt ta 60 och det är fortfarande fet "value for money".
Det här är Stockholms absolut bästa snabbmat.
Favoriten just nu är Zigeunerwurst. Eller merguez. Eller kabanoss. Eller..ja, ni fattar
Gunthers på Karlbergsvägen är ett utmärkt alternativ. Lite kortare kö, hälften så många korvar, lite sunkigare men minst lika gott. Stort plus för Gunther-efterträdarens attityd och peruk.
Sidor