Produkttest: Tomatsås från Saltå Kvarn 3/5

Jag gillar många grejor från Saltå Kvarn, för att inte tala om att jag avgudar deras snygga förpackningar. De hade varit sköna prydnader i mitt skafferi om inte allt stått i lager och lager på varandra i helvetisk trängsel. Den här tomatsåsen var dock i håglösaste laget. Jag tycker att tomat på burk antingen ska vara en tabula rasa, neutral kanvas där kockens fantasi förvandlar den till konstverk. Eller helt färdiga produkter.

Pastasås Napoletana är varken. Visserligen är den fri från konstifika tillsatser och smaken är ren och fin jämfört med andra färdiga såser. Men den är för klen och velig för att fungera utan en hel del första hjälpen- insatser. Och då är jag ändå lite insnöad på små smaker just nu. Det höga priset (25 kronor) känns därför helt enkelt inte riktigt motiverat hur snajdig burken än är.

Är det någon som smakat de andra varianterna?

Senaste veckorna har det inträffat flera högst intressanta saker som kommer att förändra mitt liv avsevärt. (Men inte tafflandet, jag lovar!) Jag laddar för övrigt just nu inför champagnemingel.

Kolla förresten in den här finfina bloggen för fantasifull vårinspiration.

Kommentarer

7 svar till ”Produkttest: Tomatsås från Saltå Kvarn 3/5”

  1. Tråkigt att såsen inte höll samma klass som SKs andra produkter. Jag har inte testat någon än, och hoppar nog över det efter din recension.

  2. Den är inte alls dålig mitt ställningstagande var mest filosofiskt. Jag hade hellre velat ha en färdig sås att ha på t ex pizza eller driekt på pasta. Min man var direkt oimponerad.

  3. Okej. Fast jag håller mig nog till mina egna såser kokta på Mutti-tomater. Jag tror att hemlagat slår det mesta…
    Trevlig torsdag.

  4. Hej Lisa det var ett tag sedan jag hoppas du mår bara bra och får en skön valbrogshelg med familjen ha det så gott mvh Daniel

  5. Jag håller med Rebecca, hemlagat är bäst.

    PS. Lisa, jag tror att ett omotiverat på slutet där helt omotiverat blev till ett motiverat. Rätta mig om jag har fel… :)

  6. (nytt försök, mitt skamlösa försök att länka till eget recept misslyckade på grund av ett simpelt stavfel)

    Jag håller med Rebecca, hemlagat är bäst.

    PS. Lisa, jag tror att ett omotiverat på slutet där helt omotiverat blev till ett motiverat. Rätta mig om jag har fel… :)

  7. Karlsson, Ingemar

    Tycker inte Napoletanan är så speciell heller. Den håller dock måttet för färdig pastasås. Nästa test för Napoletanan blir på pizza.
    Peperoni däremot!! Den var helt suverän! Ena ungen älskar lite starkare smaker och var stormförtjust.