Råkultur: Hämningslöst

Alla slöt upp mangrant inför hotet att hemsökas till tredje, eller om det var femte, led. Personalen pysslade om oss på ett föredömligt sätt. Vi matades med dashi royale (en form av chawanmushi) med fetrökig smak och helt perfekt konsistens.

Havskräftan med bläckemulsion vann genklang hos alla; inte minst ungarna som fick sin lätt avbränd. Sen följse pyrande suschi och en bisarr mängs sushi där makin med anka och päron väckte mest förtjusning. Råkultur måste jobba lite på riset och rosta norin hårdare. Men smakkombinationerna är bra. Mycket bra. Till sist en liten agarpudding med persika och citrus. Med Longjing-te upp över öronen och var lyckan total. Pytte, Anna, Glassmannen, Magnus, fina Rebecca, Kinna, diverse grönsaksbloggare, en ännu Ung farbror, små och stora matnördar, någon Sahar, Emil och hans vegetariska vän, Patrik och ett par till som jag i förvirringen glömt bort.

Edit: De små gröna kornen på sashimin var med största sannolikhet grönfärgad tobiko, flygfiskrom.

Kommentarer

8 svar till ”Råkultur: Hämningslöst”

  1. Sahar

    Jag ser ju helt besatt ut på bilden. Måste vara pga den där nori-, majjo- och bläckfiskbläckemulsionen…

    /Någon Sahar

  2. Tack för igår, vilket fantastiskt initiativ! Och här figurerar man på bild och allt… Möjligtvis tagen när jag och Annika inspekterar bläckfisksvärtan på Glassmannens tunga?

  3. Emil O

    Sashimi-tallriken var ett klart wow-moment med kolsyreisdimma. Uppläggning och service var fenomenala, smakerna fantastiska. Tack tack Lisa!
    Fixa datum för burkbyte nu bara!

  4. Tack, igen. Burkbyte nästa!

  5. Instämmer med Pytte, vi måste ha spanat på Glassmannens svarta tunga?
    Så många nya smakupplevelser på en och samma gång var det åratal sedan jag upplevde. Tack!

  6. Tack! Ditt engegmang och din generositet för att sprida bra mat på alla möjliga vis är imponerande, Lisa!
    Det var en fin upplevelse.
    Jag säger bara: Råvarorna. Vilka fiskar!
    Havkräftan och sashimin är det jag tänker på först när jag funderar.
    Och allt runtomkringfiff på tallrikarna, alla friterade små strån och droppar av såser.
    Undervisa en okunnig: Vad var de där små gröna, romliknande kornen för något?

  7. hej lisa, tack, det var gott, och trevligt, även om riset kunde varit bättre

    uppmärksammar dej härmed på min nya adress (kolla namnet/länken)

  8. Tack för en underbar middag. Men jag hoppas att du förstår att du har på ditt samvete att jag inte kan äta på sunksushihak igen.