Foto: David Back

Smakkamrater: Blomkål

En bra blomkål är ett knollrigt spänstfenomen. Rå är den stram med ett litet senapsaktigt sting. Kokt blir den mild och svavlig. Rostar du den tillräckligt hårt får du nästan köttigt mustiga ltoner. Kort sagt erbjuder den en bred smakpalett, tack vare de många tillredningssätten.

bacon, cheddar, citron, curry, dragon, gräslök, hasselnötter, kapris, kokt ägg, libbsticka,mandel,  mjölk, oliver, olivolja, paprikapulver, parmesan, persilja, prästost, purjo, ramslök, russin, röd paprika, rökt fisk, rökt kött, salladslök, salvia, sardeller, skinka, smör (gärna brynt), timjan, tonfisk, ädelost, äpple

Du sitter säkert inne med många fler smakkamrater. Var inte blyg — dela med dig i kommentarerna!

KLICKA HÄR FÖR ATT TRÄFFA FLER SMAKKAMRATER!

Recept med blomkål!