tomat_register

Smakkamrater: Tomat

Tänk ett liv utan tomater! I ett huj skulle lejonparten av alla våra favoriträtter vara omöjliga. Tomatens förmåga till integration i nya matkulturer är enastående. Tack vara sin ganska neutrala smak och umamiinnehåll lyfter den myriader av råvaror och ingår förbund med de mest disparata smaksättare. Aromer av av citrusfrukter, rosor, grönaste gräs, fruktighet och söt kola ger tomaten en svårplacerad karaktär. Lusigt nog har gula tomater mindre citruskaraktär. Konserverade tomater bjuder mer kolatoner och mindre grönska. Tomat passar nästan med allt, men här är några favoriter.

aprikos, basilika, blekselleri, blåmusslor, cashew, chili, citronskal, dill, dillfrö, dragon, finosherry, fänkål, ghee, gris, hing, ingefära, kanel, kardemumma, kikärtor, korianderblad, korianderfrö, lamm, libbsticka, ljus miso, mandel, nötkött, oliver, olivolja, pilgrimsmusslor, pepparrot, persika, röd paprika, salladslök, smör, stekt lök, valnötter, vanilj, vinäger, vitlök, vitt vin

Tomatälskare förenen eder! Bjussa på era bästa smakkamrater i kommentarsfältet! 

Recept med tomater!

Fler inlägg