Sommarens sista suck

Släpp inte sommaren helt utan hitta andra vägar till favoriterna. Tids nog kommer det att vara rotfrukternas och de varma grytornas tid men fortfarande kan man hålla fast i sommaren genom att blanda varmt och kallt så att det blir en ljummen rätt. Själv är jag förtjust i ljumna sallader, salade tiède à la francaise.

Varför inte blanda något varmt tillbehör i den svala salladen? T ex stekt svamp, bacon, varma haricots verts eller potatis. En besk salladssort och gärna en med färg skapar det lilla extra. Häll en vinägrett över och sväng över kvarnen med salt och och peppar. Snåla inte på vinägern…som ger extra sting.

Enklast är att göra salladen som fransmännen gör, nämligen blanda vinägretten i botten av en skål. Tillsätta salladsingredienserna, de varma sist och först vid servering blanda runt allt. Då håller sig salladen fräsch och krispig och de olika ingredienserna kommer till sin rätt.

Vill du ha recept hittar du ett på Grytsnack.se eller mer inspiration på Kinnas blogg.

Bon apetit!

Kommentarer

5 svar till ”Sommarens sista suck”

  1. Peter Jägerbro

    Smart salladstrick!

  2. Örjan

    Får mig att tänka på franskinspirerad vårsallad med späda maskrosblad mm, toppad med stekt bacon eller tärnat fläsk.
    ”Salad Pissenlit”
    Ja maskros anses som urindrivande, därav ett av franska namn påblomman

  3. Tack Peter!
    Örjan – vilket kul tips! Tack! Kissa i sängen sallad. =)

  4. Hej Kinna!
    Tack för en jättetrevlig blogg! Informativ och intressant!
    Jag har gett dig en Blogg Award som du kan hämta på: http://www.sannafrid.wordpress.com
    Hälsningar
    Sanna Fridh

  5. Sanna – Tack för fin award, hinner inte just nu att göra alla sakerna som är förknippat med awarden men blev väldigt glad över att få den. Hittade din fina blogg genom att Googla då du lagt www i din adress, vilket inte fungerade helt bra. Vackra och inspirerande äppelbilder! Önskar dig en superskön helg!

Fler inlägg