Smaskens är en riktig kanonblogg i den hemtrevliga sjangern. Ibland är formuleringarna så innerliga att man ryser av glädje. Myspys och tröstemat när de är som bäst.
I knäppgöksfalangen finns nog ingen bättre blogg än pre-tequila. Läs deras programförklaring och bäva. Storslaget och småkinky.
Tipsa gärna i kommentarerna om fler bra bloggar som jag missat! Ni får gärna nominera er själva.
Kommentarer
10 svar till ”Två nya favvobloggar”
Först och främst: TACK för de fina orden!
Därefter: pre-tequila är ju helt vansinnig! Man tror ju knappt att det går att skriva så – eggande!
Jag började läsa, och var bara tvungen att fortsätta…
Tusen tack för tipset!
Fantastisk bild på Salvian, är det du som tagit den?
/Malin
Malin: Jajamensan och du får låna den om du vill.
Goder kväller! Jag instämmer fullkomligt i din beskrivning gällande Annikas matblogg! Hon kan få de mest motbjudande receptet att låta såå gott!! Eloge till Annika! “Mäster-undertext-Annika”, hon kan hon!! By the way, tack för din kommentar “fett-festen”, gnoochi är gott visserligen, men jag föredrar hemmagjord, känns mer mjuk och äkta i konsistensen också… det var första gången jag tillagade “köpe-gnoochi” och jag blev inte alls försmäktad, utan kommer att köra på mina hederliga handbakat gnoochi i fortsättningen! Ha en trevlig kväll!
Pre-tequila känns smått vanebildande! :D
Jag har några bloggar i min matbloggsrutin som jag gillar starkt och gärna rekommenderar. Det är säkerligen kända för flertalet:
http://thepioneerwoman.com/cooking/
Fyndiga receptbeskrivningar och obeslöjat frosseri.
http://fxcuisine.com/
Otroligt fina bildserier och traditionell mat från olika hörn av klotet.
http://www.thekitchn.com/
Denna sida innehåller litet av det mesta som har med köket att göra.
På tal om ingenting: hur vet man att ens surdeg är good to go? Jag satte igång en kultur för tre dagar sedan och ska mata den idag hade jag tänkt. Den luktar surt (nästan som vinäger, inte alltför behagligt), är det på sin plats? Vilket är sedan det lättast och momentfattigaste brödbaket jag kan göra på denna?
Har du någon aning om hur man får kontakt med Hablingbos grisuppfödare? har försökt i flera veckor per mail och telefon.
Kia
Kia: Nej, jag har inga kontaktuppgifter.
P, låter som surdegen är ready to go! Jag bakar precis som med vanlig jäst med surdegen. Ca 1-2 dl surdeg istället för jäst och en låååååååång jästid, gärna 8-9 timmar sådär.
Hej!
Läser troget din blogg men detta är första gången jag skriver något. Kanske för att jag själv precis tagit steget att starta upp en blogg of my own och ville ha något eget att visa upp innan jag gjorde ljud ifrån mig. Nu gör jag det iallafall. Ljud. Titta gärna förbi om du hinner. Vore kul att höra vad du tycker.