Idag fick jag mejl av en desperat Bokhora som skulle göra vegopaj utan äggstanning.
Mitt tips:
- Gör en pajdeg på smör, vetemjöl, 1/4 graham samt någon matsked linfrö. (Linfrö är fantastiskt gott i pajdeg, graham också; de är inte där av nyttighetskäl.)
- Gör pajskalet som du brukar fast förgrädda pajskalet helt färdigt, gärna lite brunt.
- Gör en väl hopkokt, fast ratatoille. Ratatouillen kan du gärna krydda med anis och lite apelsinskal. Rosmarin istället för anis om du ska toppa med getost. Mycket vitlök. Hit kan du förbereda i god tid , men pajskalet tappar i smak om du gräddar det för långt i förväg.
- Precis före servering: Fyll skalet med varm ratatouille (den får verkligen inte vara blöt då blir botten soggig).
- Grovriv lagrad kryddost eller fransk getost och strö över. Gratinera snabbt i ugn med ovanvärme.
Kommentarer
3 svar till ”WWLD? Jajaja, jag ger mig väl. Paj KAN vara gott.”
Favvistrick för vego-fasthet; att reda med lite röda linser som smälter in bland de andra ingredienserna. Har räddat mången paj och påverkar inte smaken nämnvärt.
Tack!
Jag avskyr nämligen äggstanning . Det får mig att vilja kaskadkräkas .
Jag brukar göra en variant med honungsstekt paprika, stekta baconskivor, getost i botten och sedan brer jag över en smet av smaksatt keso blandad med creme fraiche.