
Röding med smak av jasminte
Skrivet av
i
Det här receptet kräver absolut färsk fisk eftersom inga smakrika kryddor skyler små defekter. Receptet är en del av ett intressant smakprojekt.
Ingredienser
4 rödingfiléer, skinn och benfria
500 g vatten
30 g havssalt
20 gram jasmine pearls (eller annat förstklassigt jasminte)
4 rödingfiléer, skinn och benfria
500 g vatten
30 g havssalt
20 gram jasmine pearls (eller annat förstklassigt jasminte)
Portioner: 4
Gör så här:
- Värm vattnet till 90 grader, låt tebladen dra i 3 minuter och sila sedan av. Tillsätt salt och rör om. Kyl ned lagen.
- Lägg i rödingfiléerna och låt rimma i 30 minuter. Tag upp och torka av filéerna. Lägg dem två och två, köttsida mot köttsida och rulla ihop hårt i plastfilm.
- Baka under press (t ex en plåt eller tallrik) i ugn på 80°C till en kärntemperatur på 34°C. Kyl ned snabbt.
- Skär i centimetertjocka skivor.
Fotograf: Joachim Thörnqvist