Jag: “Mamma och pappa har handlat kläder och smink för alla pengar så nu måste hela familjen äta nyponsoppa till middag varje dag fram till månadsskiftet.”
Barnen: “Jaa, hurra!”
Spansk omelett
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
- 5 kokta potatisar
- 7 ägg
- 1 dl grädde
- 150 g manchego, smått tärnad
- olivolja
- salt och peppar
- Skiva potatisen fint. Slå en rejäl skvätt olivolja i din största stekpanna (som bör ha lock) och stek potatisskivorna gyllene.
- Vispa ihop ägg och grädde. Salta, peppra och slå omelettsmeten i pannan. På med osten också. Sänk värmen till knappt halva styrkan.
- Använd en träslev och för omelettens kanter mot mitten när de stelnat något. (Finns det något vackrare än när äggsmet flockar sig?) Lägg på ett lock och låt omeletten steka klart i lugn och ro. Den är klar att servera när kanterna bleknat men den fortfarande är aningen flytande i mitten.
- Servera med en sallad på rucola och hårt stekt paprika i stora bitar med finskuren vitlök och rostade pinjenötter dressade med lite citron.
Kommentarer
5 svar till ”Spansk omelett”
Lotta! Jag älskar dina inledningar till recepten. De är lika bra som namnet på din blogg.
Anders! Jag älskar beröm lika mycket som jag älskar mat! Tack!
Tack för ännu ett fantastisk recept! Andra varianter av tortilla känns plötsligt vansinnigt omständiga.
Den här är bäst. Jag har provat runt. Det är den här som gäller. Som alla tortillor är den skitgod att äta kall i fralla.
Hittade för första gången till din blog och har nu bläddrat igenom en stor del av recepten; vilka godsaker du har här :) Verkligen en charmig blog med inspirerande recept!!