Foto: David Back

Smakkamrater: Ärtor och sockerärtor

En intensiv sötma och gräsighet helt utan beska. Ärtan vinner vänner i alla läger och är ofta barnens favorit. Sockerärtornas krispighet och ärtans mjukhet gör dem riktigt fina att servera ihop. Milda, lätta smaksättare framhäver ärtigheten.Vill du ha hetta väljer du med fördel pepprighet som klingar av snabbt om ärtan ska spela huvudrollen.

avokado, basilika (genovese), blomkål, citron, curry, crème fraiche, dill, dragon, fänkål, fil, fisksås, färskost, galangal, gräddfil, gräslök, grön chili, ingefära, kokos, krabba, kummin, kyndel, kärnmjölk, körvel, lax, libbsticka, lime, limeblad, mynta, palsternacka, pepparrot, potatis, ramslök, räkor, rostat senapsfrö, rädisa, rättika, rökt fisk, rökt kött, salladslök, sparris, spiskummin, thaicurry, vit fisk, wasabi, äpple

Egna idéer? Dela med dig i kommentarerna!

KLICKA HÄR FÖR KOMPLETT LISTA MED SMAKKAMRATER!

Recept med ärtor!