I min frys ligger en anka. Ett impulsköp i en gårdsbutik som ockuperat värdefullt utrymme sedan i somras.
Jag vet inte vad jag ska göra med den. Jag är urusel på att stycka och Julia Childs instruktioner gör mig nervös. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att det stelfrusna fågelkadavret ska flytta ut och frigöra kubikcentimetrar för nya köksexperiment.
Jag behöver hjälp från påhittiga tafflare. Vad göra med fågelskrället? Alla tips mottages tacksamt och gärna snart då jag tänkt tina upp den till helgen.
Kommentarer
7 svar till ”Att göra en anka”
Sofia har skrivit så fint om pomeranser på sistone. Du kanske helt enkelt ska göra en duc à l’orangette?
Pekinganka! Pekinganka! Pekinganka!
Jag tänker fortsätta tjata. Fram med kära fruns hårtork och gå loss på den!
Pekinganka!
(jag orkar inte själv nämligen, så jag vill att någon annan misslyckas åt mig)
Hestons Pekinganka!
http://www.youtube.com/watch?v=yvAJeJ5B5Ms
Bäst du avbokar resten av helgens aktiviteter.
Jag ändrar mig: Kör pekingankan!
Ta fram stora grytan och gör en confit!
Tja Anders!
Ankstackern är säkert uppäten, men en att skära ut bröstköttet och skära bort låren är urenkelt, rosa stekt bröst o konfitera låren i ank “fitt”.
Koka sen en buljong på skrovet. Mitt tips.
Mvh Fd Grand Kocken som lagrar viner i freonlylar
Freonkylar ska det stå..