Eftersom jag levt mitt liv i lådor och resväskor de senaste veckorna så är min hjärna rörigare än vanligt. Det är faktiskt inte bara dåligt för idag hittade jag en bortglömd Chabichou de Poitou i kylen, vilket gjorde denna ruskiga tisdag betydligt godare att genomleva. Just denna favoritost köpte jag i Berlin där det också fanns ett stort utbud av getostar i vanliga mataffärer. Bland annat friska, syrliga och bredbara getostar som satt som en smäck på rundling, det tyska rågbrödet med den välgräddade skorpan.


Kommentarer
4 svar till ”Chabichou de Poitou och annat saknat från Berlin”
Älskar de tyska stora schwartzbroten, åt mångder sådant som aupair där nere i min ungdom. :)
Vilket fynd – jag älskar verkligen chabichou! Finns en dödsgod ostkaka på getost just från Poitou som jag gjorde i våras.
Å så god till champagne!
Mikaela: mmmmm matminnen, jag minns den franska motsvarigheten med kolsvart skorpa, från min ungdom.
Anna: Kommer recept? Ostkaka på getost är ju så gott.
Anders, funkar (tyskt) rågsurdegsbröd till champagne? Jag har inte provat. I så fall är nyårsmenyn klar. *nöjd*