Färgsprakande fredagsmys

Den här veckan blev helt galet hektisk, så det har varit lite klent med uppdateringar här på bloggen. Och ännu ser det inte så mycket ljusare ut… Men jag kom på att jag i alla fall hade lite varuprover från matshoppingturen i Köpenhamn som blivit liggande och tänkte kompensera med dem som en liten inledning till fredagsmyset: Fruktjuicen Good Stuff är ett ekologiskt märke som bland annat säljs på Mossagården och Morot & Annat i Malmö. Mina barn sparar gärna de små flaskorna, och just den här smakade päron och hallon. Själv dricker jag inte sötade drycker så värst ofta, men när jag väl gör det är  den klassiska, franska grapefruktslemonaden från La Mortuacienne en klar favorit, finns även med citron- eller mandarinsmak. Köpet av rödbetjuicen från James White däremot får nog ses som en engångsföreteelse. Bortsett från avsaknaden av ättika var det som att dricka spadet från en inläggningsburk. Man blir lätt hungrig av att gå och drälla på stan, så chipsen från Burts öppnade vi på stående fot. De här var smaksatta med hummer och chili och försvann i ett nafs. Det gjorde också de små torkade granatäppelkärnorna, syrliga och goda med den lilla knaprig kärnan, som små tranbär och solroskärnor på en och samma gång.

Kommentarer

13 svar till ”Färgsprakande fredagsmys”

  1. Anardana alltså? Som i föregående veckas nyhetsbrev. Var köpte du dem? De jag har från London är de bästa jag ätit!!

  2. Märket hette Forest feast och jag hittade dem hos Secret Kitchen på Kompagnistræde http://www.secretkitchen.dk

  3. Jag älskar fredagsmysmat och precis skrivit om det faktiskt.
    Mycket färg, många olika sorters råvaror, vitt skilda smaker, inte för dyrt och inte för komlicerad matlagnimg.
    Men i min familj har det alltid också handlat om att bli mätt. Vi är lite enkla av oss, lantistakterna sitter kvar trots ett kvarts sekel i förorten…

  4. Alltså, det var mest en formulering, så här ser inte det typiska fredagmyset ut hemma hos oss heller… Vi har stående beställning på ”tapas eller tacos” från barnen. Tapas kan vara lite allt möjligt som går att plocka fram i små skålar, köttbullar, oliver, parmesan. Det vilsamma myset består i att alla får välja själva vad de vill äta av och att jag ”slipper” laga mat.
    Får jag ett glas vin och en bit getost är jag fullt nöjd ;-)

  5. Saxit

    Är Burts chips verkligen så bra som man hört då?

  6. Personligen tycker jag att de är jättegoda, men det beror ju på hur man vill ha dem. Tidigare gillade jag lite mer ruffa chips, typ Bjäres rotfruktschips men sedan tröttnade jag på det också. Lobster/chili från Burts var god, deras palsternackschips med parmesan och salt & vinegar likaså…

  7. Torkade granatäppelkärnor låter spännande! Det kanske man snart kan köpa i Lund?

  8. sara

    åh,vilken magisk färg-klick till bild!

  9. Ja visst blev den maffig? Nästan självlysande. Lånade bordsskivan på Secret Kitchens utemöbler och radade upp alla mina fynd direkt på gatan

  10. Viktoria: Har inte hittat återförsäljaren i Sverige ännu ;-)

  11. sara

    maffigt bländande i flott förpackning!

  12. Burts chips är inte att leka med! Jag har inte smakat denna sort men cheddar är hittills favoriten ;-)

  13. Anna: Då gillar du nog deras palsternacka/parmesan också. Lyllos dig som bor i Köpenhamn, tycker alltid att man måste åka därifrån när man har som roligast…

Fler inlägg