Ända sen jag var mycket liten har jag fått jordgubbar med mjölk, en kavring med smör och rökt skinka, spickeskinka. I Skillinge på Österlen odlade mormor jordgubbar och när odlingarna inte fanns kvar åkte vi till grannen på självplock. Några liter till lunch plockades men sen skulle vi ha åtskilliga liter till sylt och saft. För någon sommar sedan lärde jag mig hur man ångar, kokar och gör rårörd jordgubbssaft. Resultatet blir häpnadsväckande olika i färg och hållbarhet. Idag har jag rensat 10 liter, skivat och lagt in i platsburkar för att kunna ta fram till vinterns gråa mornar.


Kommentarer
2 svar till ”Jordgubbar dessa soliga saker”
Skiva och frysa.
Tycker det är en fördel om man sockrar mellan lagren.
Anser det ger bättre konsistens och smak vid senare upptining.
Örjan – ja, vi brukar göra det men jag gjorde det inte den här gången. Vi får väl se/smaka hur det blir.