Dagens andra strömmingrecept är mer eller mindre saxat från DN-köket för några dagar sedan, men eftersom jag modifierade det ganska mycket – samt produkttestade samtidigt – tycker jag att det ändå kan få vara med nu när det är inofficell strömmingdag här på bloggen.
Produkten jag testade var en av Santa Marias nya kryddblandningar, Wasabi & Sesame närmare bestämt. Eftersom jag tänkt redovisa alla femtioelva kryddblandningarna tillsammans om några dagar nöjer jag mig med att säga att den är god.
Sesam- och wasabiströmming
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Strömming med japansk touche! Gott till är zucchini- och morotsallad och ris.
- 400 g strömming
- 1 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- 1 1/2 dl sesamfrön
- 2-3 msk Santa Maria wasabi & sesame
- rapsolja till stekning
- Dippsås:
- 2 msk ljus soja
- 1 msk mirin
- 2 tsk risvinäger
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 tsk riven ingefära
- Skär strömmingen i lagom stora bitar (de ska inte vara större än att man kan plocka upp dem med ätpinnar och doppa i såsen). Vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i sesamfröna blandat med kryddmixen.
- Stek strömmingbitarna på medelhög värme i rapsoljan, 2 minuter på varje sida.
- Rör ihop resten av ingredienserna till en dipsås.
Kommentarer
3 svar till ”Stulen strömming smakar bäst!”
Åh, varför har jag kylen full av kylling när det är strömming jag vill ha?
Guvagott det låter, och guvabra att du tänker recensera Santa Marias nya! De ser väldigt fräcka ut, men det är ju kalasbra om man vet vilka godingar man ska satsa på i första hand.
Nu är du mitt hopp; Åt kycklinglever i helgen och blev totalt förälskad. Ett vagt minne sa mig att du för en tid sedan tillagade en sallad med just kycklinglever, vilket jag mycket riktigt hade rätt i. Nu har jag googlat runt, utan resultat, om HUR man steker lever för att uppnå bäst resultat. Medeltemp, hur länge? Hur ska köttet se ut, kännas då det är redo att hamna i ens gap?
Söderhallarna kommer rensas på kyckliglever imorgon så det vore underbart om du, Åh store Matguru, svarade. ;-) (Är för skraj för människobiffarna bakom diskarna där i hallarna…)