Ät goje sabz (gröna omogna plommon) med salt eller använd dem ungefär som rabarber, i en persisk gryta eller en kompott med vanilj. Läs om färska gröna mandlar hos Anders. Rafsa åt dig några nävar efterlängtade bigarråer.
Skrivet av
Ät goje sabz (gröna omogna plommon) med salt eller använd dem ungefär som rabarber, i en persisk gryta eller en kompott med vanilj. Läs om färska gröna mandlar hos Anders. Rafsa åt dig några nävar efterlängtade bigarråer.
Kommentarer
6 svar till ”Turkiska primörer”
Blir avundsjuk på Malmö-bor.
Jo rå, på matfronten är det inte dumt alls att bo i Malmö. (^_^)
jag undrar ju varje gång jag är i Malmö varför inte hötorget skulle kunan vara som möllan? Istället för klonade utbud så skulle vi kunna ha variation!
Någon som vet varför det är som det är i huvudstaden?
Jag undrar också. Till viss del så är utbudet klonat i Malmö också samtidigt som torghandeln är knuten till affärer runt om Möllan, som har lite olika utbud. Det finns en dryg handfull torghandlare som är unika.
Tack för tipsen! Alltid intressant att testa för mig nya råvaror. :)
Det var så lite så (^_^)