Pinjegremolata

Det här uppiggande pikanta hacket passar även utmärkt till kokta gröna bönor eller morötter som glaserats med en slick olivolja. Lustigt nog kommer det bäst till sin rätt i kombination med lite dävna vintergrönsaker som behöver all draghjälp de kan få. Om du har vägarna förbi en asiatisk affär är det smart att passa på att köpa kinesiska pinjenötter. De är i regel knaprigare och friskare i smaken än de italienska som ofta har lite härskna bitoner. Hacka helst samman allt precis före servering. Förvara i kyl om du förbereder det innan.

Du behöver: 

1/3 citron, skal av
1 liten knippa persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 dl pinjenötter
1/2 tsk flingsalt

Gör så här: 

Skär noga bort allt det vita från citronskalet. Skär bort stjälkarna från persiljan. Finhacka alla ingredienser med mycket vass kniv. Bitarna får gärna vara lite ojämna till storleken, då blir det vackrast och godast.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh